Tonus stoffen

Tonus stoffering is een succesvolle collectie die valt onder het bekende merk Kvadrat. Bij DEGO Stofferingen maken wij veelvoudig gebruik van Tonus stoffen. Wij zijn een expert met jarenlange ervaring als het gaat om maatwerk stofferingen. Vanuit ons eigen atelier en werkplaats kunnen wij al uw stoffeer wensen en oplossingen realiseren.

Het succesverhaal van Tonus begint in de jaren ’60, toen meubelmaker Kevi A/S de Rasmussen kantoorstoel introduceerde. Het nieuwe aspect van deze stoel was de sculpturale vorm. De stoel was gemaakt van zeer complexe, dure en exclusieve stoffering. Hierdoor ontstond de behoefte soortgelijke stretchstoffen te maken en zo de stoffering voor dergelijke objecten makkelijker en goedkoper te maken.

 

Ontwikkeling Tonus stoffen

Tonus was het resultaat van een samenwerking tussen Kevi A/S, een technicus en de textielontwerpster Nina Koppel. Door nylon in de Tonus stof toe te voegen kreeg de stof meer stretch. Hierdoor kan de Tonus niet alleen voldoen aan de nieuwste bekleding criteria, maar ook aan de toenemende behoefte van meubelontwerpers aan een flexibel materiaal dat altijd mooi gevormd kan worden, ongeacht de vorm van het meubel.

Heeft u interesse in de mogelijkheden van Tonus? Of wilt u meer informatie? Wij hebben diverse Tonus stoffen beschikbaar in onze showroom waar wij u graag ontvangen. DEGO stofferingen is één van Nederlands belangrijkste moderne stoffeerders. Ons specialisme is vooral het stofferen van interieurs in de leefgebieden Water, Wonen en Werken.

 

Neem contact met ons op over Tonus!

U kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen of door te bellen naar telefoonnummer: 0183 401 933. Wij helpen u graag verder. Wat u ook bedenkt: DEGO Stofferingen kan alles realiseren als het om maatwerk gaat!